Finaste Puzzel...

imag0276_1335647 (MMS)

Finaste Puzzel...


Puzzel & Yatzy

Jag har bara sådan ångest över att katterna mest troligt kommer att avlivas. Det är fina katter, Puzzel är framme precis nu och har jättekul med en papperstuss. Men vi får inte ta på henne, inte vara närmare än 1-1.5 m, speciellt inte jag.
Det tar emot så oerhört mycket att veta att deras liv kommer slockna... Att dom inte längre kommer finnas.
.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Jag har beslutat, efter ett misslyckat försök att fånga in mina fina kattor för ett besök hos veterinären, att de inte kan bo kvar hos oss. Dom är inte sociala, helt otränade i att vara med människor.
När jag och mamma skulle försöka fånga dom ställde sig Puzzel i försvarsposition under soffan och fräste åt mig när jag bara tittade på henne. Vi använde en sop att putta lite lätt på henne, för att hon skulle komma ut, då attackerade hon sopborsten med både klor och tänder. Hon kände säkert på sig att något var på gång... Och Yatzy, henne har vi knappt ens sett skymten av sen hon flyttade hit. Hon ligger på sin plats bakom TVn och rör sig inte ur fläcken medan vi är vakna...
Det känns heller inte riktigt rätt att lämna vidare katterna till ÄNNU ett nytt hem, för dessutom; när de är så ovana människor och osociala, vem skulle kunna vilja ha dom? Och att behöva börja om från början igen, men nytt hem, nya människor... Dom skulle inte må bra av det!

Jag har bara sådan ångest över att katterna mest troligt kommer att avlivas. Det är fina katter, Puzzel är framme precis nu och har jättekul med en papperstuss. Men vi får inte ta på henne, inte vara närmare än 1-1.5 m, speciellt inte jag.
Det tar emot så oerhört mycket att veta att deras liv kommer slockna... Att dom inte längre kommer finnas.
Beslutet att vi inte kan ha kvar damerna, det består. Det går inte att vara på helspänn hela tiden, ifall nyfikna Alice små fingrar skulle komma för nära en vacker dag och nån av dom skulle attackera henne...
Men att de skulle behöva mista livet? Det går emot allt jag tror på, emot allt jag... Är! Min tro har alltid varit att allt liv är värdefullt, alla ska ha en chans att leva. Jag kan inte ens ta ihjäl en äcklig, vidrig liten spindel - för vad har jag för rätt? Det är inte upp till mig vem som lever, vem som dör. Vad har den stackars spindeln gjort för att förtjäna att Inte Längre LEVA? Vad har jag för rätt att ta dess liv, att döda den? Den kröp upp för mitt ben, det är inget dödsdömmande brott...
Och mina stackars katter. De lever som naturen bestämt, innan vi domesticerade dem. Ska dom dö för det?
Snälla lösning, visa dig. Typ nu. Skynda...

värt att ha en mobilanpassad hemsida, när inget på sidan funkar från en mobiltelefon?! Det enda som funkar är att skriva rubriker...

♥γ

Miau!

2012-04-09 12_36 (MMS)

Miau!


Stortjejen sitter å målar med pensel!

imag0250_1333867 (MMS)

Stortjejen sitter å målar med pensel!


... och Yatzy bakom TVn!

imag0247_1333829 (MMS)

... och Yatzy bakom TVn!


Puzzel trycker under soffan...

imag0246_1333829 (MMS)

Puzzel trycker under soffan...


Alice o pappa försöker locka ut kittekatte...

imag0240_1333829 (MMS)

Alice o pappa försöker locka ut kittekatten från under sängen. "ksssss ksssss" säger Alice och vill ju så gärna att kompisarna ska komma ut!


Alice har fått exklusiv tid hos Faster Fri...

imag0236_1333729 (MMS)

Alice har fått exklusiv tid hos Faster Frisör! Så vuxen hon ser ut i sin nya lugg!


Bildkavalkad, fjällen 2012

Ingen av bilderna är redigerade, alla är tagna av mig själv:


Veckan innan Påsk!

Vi var i Klimpfjäll förra veckan med P's föräldrar, onsdagnatt kom vi upp och söndagen var hemresedag. Vädret var si och så, men vi höll humöret uppe. Vi körde skoter varje dag, Patrik tolkade bakom mig på snowboard lite grann. Jag o Patrik for på en egen utflykt på lördagen, då solen lyckligtvis sken. 6 mil hann vi köra på 2-2,5 timme. Vi körde upp till Stekkenjokk gruvan, såg lite fjällrävsspår, osv. Det var mysigt.
Alice fick sin premiärtur på skoterryggen, åkte framför mig och Patrik i ultrarapid. Hon ville inte kliva ner, utan ropade bara "mea mea!" Patrik sken som en sol!

På vägen hem slog en riktig snöstorm till i höjd med Åsele och vi fick svårt att se vägen. 
Vi stannade i Vännäs och åt middag, ännu en premiär för Alice; Hamburgare på Frasses! Hon fick en mini med bara ketchup på, men hon åt för glatta livet!
Våren är på god väg här i Sävar, och lökarna gror för fulla muggar! Vi var ute och traskade för första riktiga gången bak på vår tomt, och kollade växthuset och dolade på.
Vi har haft finbesök, spåren av en hare syntes tydligt i snön. Den hade sprungit över samma dag, eftersom spåren var så tydliga och natten före hade det snöat kopiösa mängder lappvantar.
I veckan har vi även fått hem två kissekatt-damer, Solina och Pepplers heter dom. Men dom ska få nya, något enklare namn; Puzzel och Yatzy!
Pepplers/Yatzy och Solina/Puzzel

Dom ligger mest under vår säng och trycker och har inte riktigt vågat sig fram än, men på nätterna har dom buskul! Första fysiska kontakten med dissedatterna hade jag inatt kl 03:20, då jag vaknar av att jag får en bok och en katt i huvudet. Trodde inte att dom skulle va så djärva att de hoppade upp på sänggaveln, där jag hade min läsebok liggande på svaj. Men ack, så fel jag hade...


Vill man ha katt, så får man lida pin.

Imorse kokade jag lite ägg, åsså satte jag på Alice förklädet, dukade fram med målarfärger, sen så målade vi påskägg! Så här fint blev det:


Dessa fina små donnor (Yatzy och Puzzel sk...

2913670960 (MMS)

Dessa fina små donnor (Yatzy och Puzzel ska dom få heta) ska komma hem till oss imorn och förhoppningsvis trivs dom så bra att dom vill stanna hos oss! *pirrrrr i Millas mage*


RSS 2.0