27 jul -09

Jag skriver faktiskt ganska ofta här, men jag publicerar det sällan... *ler* Jag lovar!

- - -

Semestern är slut, tillbaka på jobbet. Pjuh, så drygt det var att kliva upp ur sängen imorse... I tre veckor har jag vart ledig, varit lite lugn tid, hittat på en massa skoj!

Saab:ade hem tidigt på torsdag kväll. Men jag hann inte hela vägen förrän Patrik ringde och sa att vi borde mötas i stugan i Hörneå istället. Så jag körde dit och vi spenderade en mysig helg i bara varandras sällskap. Fotade lite av naturen, åkte till Ö-vik och kollade runt, köpte två klänningar (!) på Häggströms i Lögdeå... Det var en mysig helg!

Spenderade några dagar hemma, träffade Kisse och Sandroo på en trevlig middag, hann knappt packa om så var vi på väg igen. Patriks föräldrar bjöd oss på utflykt till en okänd plats. På vägen stannade vi av och fiskade. Vi sov i husbilen på en hamnplats i Burträsk, det var det värsta jag vart med om. Myggen hittade in någonstans och husbilen var plötsligt överfull av mygg. Dom var överallt, dom var skoningslösa. Alla vaknade på morgonen med minst 15 bett var. Crazy!
Efter att ha luftat ur de flesta myggen och ätit frukost åkte vi iväg igen. Vi åkte förbi Norsjö och in på en liten väg. Och helt plötsligt befann vi oss vid världens längsta linbana. Vi fick åka en bit, ca 13 km och ca 1,5 timme (inte hela var öppen), det var mysigt. Man åkte så långt upp! Det rekommenderar jag er! *ler*

Vi kom hem på söndag kväll, och vi hade det lugnt och skönt i flera dagar. Min småsyskon hälsade på oss tis-ons och vi hade Harry Potter-maraton, vilket givetvis avslutades med att gå på premiären av Harry Potter och Halvblodsprinsen! Den var jättebra. Mycket mer vuxenfilm än de tidigare, filmad på ett helt annat sätt. Och historian följde boken så fint också. Väldigt kul att få se!

Dagen efter HP rustade vi oss för att bege oss ut på en Zoo-tripp. Vi hade bestämt oss att få med så många djurparker som möjligt under ett visst antal dagar. Så en tidig torsdag morgon kör vi norrut mot Lycksele, avnjuter en dags djurtittande i spöregn, får se när rovdjuren och sälarna matas och tältar sedan på campingen (det klarnade faktiskt upp på eftermiddagen och på kvällen var det helt underbart väder).



Dagen efter åker vi till Junsele, vädret är underbart. Åker via Åsele, så vi stannar en snabbis och kollar på marknaden. Sedan åker vi vidare till Campingen i Junsele (får lite problem med bilen på vägen, men det fixade sig ganska snart). Vi kommer fram och slår upp vårt tält, kollar omgivningarna och äter lite middag, går och lägger oss. Nästa dag gick vi på Junsele djurpark och blev halt anfallna av en åsna, bland annat. Åsså såg vi vita lejon och vita tigrar! Fräckt! Åsså ankor och gäss *ler*




Vi åkte vidare dagen efter till Östersund, där vi bodde hos Emma. Vi åkte ut till Frösö Zoo och tittade på djuren. Det var inte lika trevligt som Lycksele eller Junsele, inte på långa vägar. Allt var så ihoptryckt och kalt i djurburarna... Och regnade gjorde det också. Men dom hade ett coolt tropikhus, men de stackars pyttesmå aporna försökte förgäves äta plantorna av plast som dom bodde med... Nej, Frösö Zoo är inget jag rekommenderar...
Vi åkte ut till Åre också, i hopp om att få se lite av utsikten från fjälltopparna, men dimman satte stopp för den planen. Såg inte ens första stolpen på linbanan *haha*. Men en tur till glashyttan och Åre Chokladfabrik blev det iallafall!
Sedan bilade vi hem till Umeå igen... Jag körde 17 mil och var sedan alldeles slut! *pjuh* Men vi har haft det grymt mysigt och jätteroligt!

Några dagar hemma, sen var det bara att packa igen. Saab:a till Sundsvall i störtregn, vattenplaningarna avlöstes av dåliga omkörningar och tusen husvagnar *hehe*. På lördagen firade vi vår 4-åriga (!) förlovningsdag med mys på restaurang Saffran i Sundsvall, en riktigt pärla för oss som tycker om medelhavsmat. Sedan gick vi hem och kollade på Sleepy Hollow, Johnny Depp är ju för het! Sov länge på söndagen, vaknade typ 1 (bra dygnsomställningsförsök *not*), gick ner på stan och käkade en mjukglass, promenerade en bit, gick hem och lagade middag och avslutade kvällen med mys framför TV:n. Såg en film som gick på TV3, The Lake House. Disskuterade oss trötta om vad som egentligen hände i filmen (jag hade så klart rätt *ler*). Somnade sent...

Och nu sitter jag på jobbet... igen... Var tog semestern vägen? Hujeda mig...

Och fattig är jag också... Jag snålade inte direkt under semestern, och pga all övertid på senaste tiden hade jag lite extra pengar också. Men nu har jag bara drygt 400 kr kvar, tur jag får lön imorn!

- - -

Bilder från semestern kommer läggas upp på Min Pixbox, när jag har tid och lust.

RSS 2.0